0 Läs mer >>
Nyss hemkommen efter en lugn kvällspromenad med äldsta systerdottern, så mysigt så. I måndags var jag på den stora stadsfesten grillnatta här i Bollnäs. Vi hade bokat bord på ganska nyöppnade O´learys. Jättefint var det därinne! Jag åt ingen mat där, men de andra tyckte det var god mat. Så om ni inte varit där än, kan det mycket väl vara värt ett besök. Annars har det varit lugna dagar efter arbetet, blir ganska så slutkörd utav att jobba i värmen. Men det är skönt, hellre det än isiga vindar och regn!
Mamma har åtagit sig projektet att måla min sänggavel som jag ropade in på auktion för någon vecka sedan. Hon är så snäll så. Jag är riktigt entusiastisk och längtar tills jag får se resultatet på fredag när jag kommer hem! Då kommer det också upp en bild här ska ni se! ;)

Nu när solen är som hetast kan det vara ett passande tillfälle att visa några bilder på brännor som gör att man aldrig vill vistas ute i solen igen, i alla fall inte utan att smörja sig! Det gör så ont och kan bara ana hur det ska svida..

 
 
 
 
Checka in alla bilderna här:
http://www.veckorevyn.com/LOL/brannorna-som-gor-att-vi-aldrig-mer-vill-vistas-i-solen-Det-gor-ONT-att-titta-pa-det-har

//Sandra

Sol och värme

1 Läs mer >>
Blev aldrig att jag åkte in till Bollnäs på cruising igår, orkade helt enkelt inte. Sedan var det så skönt och bara vara hemma under en hel dag. Sov ganska dåligt inatt då det var väldigt varmt hela natten tyckte jag. Vi har alla fläktar på i hela huset och ändå är det så väldigt varmt inne. Vet inte var jag ska ta vägen snart. Tror jag går ned till källaren och kyler av mig en sväng, skönt att man kan göra det i alla fall ;) Men annars klagar jag inte, det är sommar och då ska det vara varmt, det är bara att man inte orkar göra någonting. Är fortfarande sugen på skrivmaskinen som jag såg på loppisen igår, om den finns kvar idag så kanske jag slår till, vi får se!

Hittade en superhäftig sida tidigare med så otroligt vackra bilder. Människorna är så fruktansvärt duktig på att måla så att det nästan blir småläskigt. Detta är en bild från den sidan, den till vänster är alltså ett foto och det till höger är det målade. Sjukt ju! Fotograferat av Marteline Nystad, sedan är det illustrerat av någon som heter Monica Lee.
 
Illustrerat av Monica Lee. Grym!

Lite senare blir det till att åka upp till Bollnäs igen då hela veckan, så ska börja packa lite smått nu. Ha en bra söndag alla!

//Sandra

Lite varmt

0 Läs mer >>
Hemma i Lingbo igen över helgen, skönt att få nosa på mamma och katterna :) och för att inte tala om att ligga i sin egen säng! Jag är nyss hemkommen från en supermysig gårdsloppis här i Lingbo. Massor av fina prylar till bra priser! Jag köpte en rostfri kastrull och gamla vackra silverskedar. Var också sugen på en skrivmaskin, men ska fundera lite och se om den finns kvar imorgon kanske. Har letat efter en gammal skrivmaskin ett tag nu då jag tycker dem är så charmiga. Men loppisen var ju på en gammal prästgård och det var en härlig lantlig miljö som gjorde att man ville gå där och kika i evigheters evighet. Fanns också fika om man ville sätta sig ned en stund och bara insupa atmosfären. Helt enkelt ett härligt ställe att åka på om man har vägarna förbi Lingbo idag och imorgon. :)

Ikväll är det cruising i Bollnäs, har inte varit på den på flera år faktiskt. Har inte blivit av. Vi får se om jag tar en sväng dit ikväll eller om jag bara vill vara hemma.

Men just nu ska jag bara ta det lugnt och bara vara. Skönt det också ibland :)

Hoppas ni har en bra helg!

//Sandra

Gårdsloppis i Lingbo

0 Läs mer >>
Idag var det om möjligt ännu varmare än igår. Men det gick bra så länge man var i skuggan och drack mycket vatten. Ska snart gå och sova så jag kommer upp imorgon, men ville dela med mig någon bild från Jönsens Loge som utlovat. Mysigt ställe som sagt. :)

Kvällen gick ganska snabbt, lagade mat och löste sedan lite korsord. Mamma var iväg och köpte antikvit färg till mig så om vi har lust till helgen så ska hon hjälpa mig måla sängen kanske! :) woohoo, spännande, hoppas det bli lika bra som jag föreställt i mitt huvud.

Gick förresten på en kvällspromenad tidigare idag och hamnade någonstans uppe i skogen mellan Sävstaås och Granberg förmodligen. Men jag stressade inte upp mig utan njöt av den tysta naturen och de kvittrande fåglarna. Efter en stund av stigar fram och tillbaka så hittade jag några skyltar. På dem stod det Bolleberget och Arbrå med en pil! Jag tänkte att var har jag nu hamnat?!
Ni som känner till Bollnäs vet att jag hade börjat virra bort mig lite grann vid det här laget, men jag hittade hem i alla fall utan problem :)

Jönsens Loge framsida
 
Sittplatser på caféet, som ni ser är stolarna gjorda av gamla biostolar. Fränt tycker jag :)

Nej, men nu ska jag varva ned och borsta tänderna. Ha det bra!
 
//Sandra

Jönsens Loge

0 Läs mer >>
Jobba jobba jobba.. :D Snart har halva första arbetsveckan gått nu då efter man har varit ledig. Skönt att arbeta men samtidigt har det varit väldigt varmt dom här två dagarna. Speciellt idag. Vi jagade skuggan hela tiden och stundtals var det riktigt jobbigt. Men nu ska vi inte klaga alltför mycket ;)

I söndags var jag och besökte Jönsens Loge i Hällbo innan jag åkte till Bollnäs. De har ju öppet denna vecka för alla som vill uppleva äkta nostalgi! Knäppte lite kort där och ska lägga upp dem här imorgon eventuellt. Så häftigt hur dem har bevarat allting, caféet och allt! :) Men det var tyvärr väldigt varmt uppe i ladan där dans och roligheter förekom då för många år sedan, så jag stannade inte där inne så länge, men där hade de loppis med massor av bord. Kikade på gamla bilder och tidningsurklipp och det var så roligt att se, det såg så mysigt ut. Önskar sådana där ställen fanns än idag under sommaren. Jag tror ändå det fortfarande skulle vara ganska populärt än idag!

Hade tänkt åkt iväg på lite bilbingo idag men jag struntade i det då det kändes som att det var alldeles för varmt för att sitta i en bil, men nästa tisdag blir det kanske lite bingo. Är ju mysigt det också. Hör till sommaren på något vis.

I brist på annat denna kväll så roade mig med hur jag skulle se om jag såg ut som mitt favoritdjur, nämligen katt! Så här kommer resultatet:


Ha en super bra kväll allihopa.

//Sandra

Catlady

1 Läs mer >>
Som rubriken lyder, jag fick sängen! :D Var ju på auktion tidigare och hade kollat på internet före och var intresserad av en säng/gavel från en äldre soffa. Men trodde den skulle bli dyr så hade inga större förhoppningar, men jag fick den! :) Så härligt. Nu väntas ett projekt med både tvättning, målning och lite små fix med madrasser för att få den att fungera som en praktisk säng. Men det ska nog gå! Annars var det en rolig auktion faktiskt, man kunde göra många fynd om man hade velat. Mamma ropa in en låda med massa smått och gott i, och Roland bjöd hem en soffa till altanen. Jag tror vi blev skapligt nöjda, åtminstone jag som fick den saken jag ville ha!
 
Här kommer ett före foto:
 
 
(Disa ville vara med på ett hörn också ;)) Sedan ska den fixas till så då kommer ett efter foto i sinom tid :D
 
//Sandra

I Got It!

0 Läs mer >>
Snart blir det till att åka upp i skogen där en auktion kommer hållas hus! :) Kul att det är nära till en auktion för en gång skull. Får se om man gör några fynd! Har kollat in en säng jag, men den blir nog för dyr för mig :P Men håller tummarna!
 
Annars ska jag bara ta det lugnt och njuta av sista ledigheten innan sommarjobbet drar igång igen på måndag, redan gått två veckor?! Jösses, vad tiden går fort!

Är det någon som har tråkigt idag så kan jag passa på att dela med mig av roliga katt åt skämt. Så dåliga så att de är bra! ;) Här kommer några:

Katt åt stekpanna, fräste.

Katt åt bakpulver, pös i magen.

Katt åt ballong, var blåst.

Katt åt batteri, gjorde volt.

Katt åt bildäck, spann loss.

Katt åt Bob Marley, Jam(n)ing.

Katt åt boll, rund om magen.

Katt ät bomb, smällde av.

Katt åt bord, dukade under.

Katt åt cement, hård i magen.

Katt åt deg, smet.

Katt åt cigarett, blev rökt.

Katt åt cyanid, blev gift.

Katt åt drag, blev förkyld.

Katt åt dörrvakt, blev portad.

Katt åt eka, fick ro.

Katt åt elskåp, blev proppmätt.

Katt åt filmrulle, blev negativ.

Katt åt fisk, gös i magen.

Katt åt fiskare, fick spö.

Katt åt fjärdedel, bråk i magen

Katt åt gitarr, blev stämd.

Katt åt glödlampa, blev tänd.

Katt åt granat, blev på smällen.

Katt åt gris, blev grymt mätt.


Ha, ett gott skratt förlänger livet vet ni väl ;) Ha en bra helg alla!
 
//Sandra

Auktion i Lingbo

1 Läs mer >>
Kalaset igår flöt på smärtfritt och jag tror min mamma blev nöjd med dagen och presenterna! ;) Av mig fick hon en fiskpedikyr i Gävle, kan nog bli lite spännande då ingen av oss har provat på det tidigare.

Snart bär det av mot Bollnäs då jag ska vara barnvakt åt min fina äldsta systerdottern ikväll. Det ska bli så mysigt, vi ska göra lite tacos och bara mysa. :) Men först måste jag packa lite och göra mig i ordning då tåget går om en timme! Vad tiden går fort.

Bjuder på en gammal bild på mig och söta systerdottern. :)

Hörs hej!

//Sandra

Mot Bollnäs

1 Läs mer >>
Idag är ingen vanlig dag, nej för det är min mammas födelsedag! Grattis mamma på din dag! :) I 23 år har du funnits där för mig i ur och skur, aldrig tvekat en sekund och du har alltid försökt gjort det bästa för mig och mina syskon, även om du för det mesta då fick uppoffra mycket för din egen skull. För det vill jag säga tack, även om det aldrig är nog.

Du är min bästa vän, den som känner mig utan och in. Vi har ett starkt obrytbart band och det är jag så glad över. Vart jag än i världen hamnar så kommer aldrig det bandet försvinna. Aldrig.

Ditt stöd ger mig trygghet och en känsla av att jag alltid har dig vid min sida, vad jag än möter i denna hårda värld så är jag aldrig ensam.

Jag älskar dig.
 
//Sandra

Stort grattis till mi...

0 Läs mer >>
Här kommer en frestande bild på mammas födelsedagstårta som hon har gjort idag, as promised! ;)


Den blev jättefin tycker jag och jag tror hon blev nöjd! Hoppas gästerna tycker om den imorgon nu då :) Får återkomma om recensionerna av den. :)

Det åskade för en stund sedan men nu verkar det som tur var gått över och himlen har ljusnat upp. Nu vill vi ha finväder imorgon så man kan ha kalaset utomhus! Håll tummarna.

Receptet till tårtan hittar ni här:
http://www.ica.se/recept/vit-prinsesstarta-med-rabarber-och-jordgubbar-717546/

Den har sina moment och det är inte den enklaste tårtan, men lyckas man OCH den blir god så är de kritiska momenten värt det! ;) Pröva vet jag, mamma gjorde ett moment i taget och tog det lugnt. Hoppas det är ett vinnande tillvägagångssätt ;)

//Sandra

Vit prinsesstårta med...

0 Läs mer >>
Regnet det bara öser ner..
Ja denna dag blir ju till att sitta vid datorn och skriva lite förmodligen då regnet verkar hålla i sig. Ska också göra i ordning min present till mammssis som då fyller år imorgon. :)

En annan sak man kan fördriva tiden med är att kolla på roliga klipp på youtube, den sidan är ju oändlig ibland känns det som. Finns alltid någonting att kika på! Kolla in de här otroligt supersöta videorna till exempel:

https://www.youtube.com/watch?v=LqbYVr5jBVk

https://www.youtube.com/watch?v=JOCtdw9FG-s

Vi får se om jag kanske hjälper mamma göra sin födelsedagstårta också, i så fall om ni har tur kanske en bild dyker upp här lite senare ;)


 
//Sandra

Regnet faller

0 Läs mer >>
Nu när det är sommar, finns det något härligare än att ta med familj, vänner eller nära och kära på en utflykt eller picknick och bara umgås en hel dag? Men man måste ju äta och då kan det vara skönt med måltider som är enkla och går snabbt att göra.
Ville dela med mig av av några goda alternativ som både går snabbt, är enkelt och som mättar bra! Helt perfekt med andra ord :)
 
Tunnbrödsrulle med Kyckling
 
4 portioner
4 skivor mjukt tunnbröd
Fyllning:
200 g fryst tacokyckling
2 salladslökar
1 gul paprika
100 g färskost
2 msk chilisås
1/2 tsk kebabkrydda
Servera med: cocktailtomater
Gör så här: Fyllning: Tina kycklingen. Skiva salladslöken fint. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda färskost, chilisås, ke-babkrydda, salladslök, paprika och kyckling. Lägg i en plastburk med lock. Förvara kylt.
Bred kycklingröran på tunnbröden på 3/4 av ytan. Rulla ihop och dela rullarna. Servera med cocktailtomater.
 
Laxrilette i grovt rågbröd
 
4 portioner:
200 g varmrökt lax
100 g färskost
2 msk kapris
1 tsk Dijonsenap
salt, svartpeppar
Servera med:
4 skivor rågbröd salladsblad skivade tomater gurkskivor
 
Gör så här:
Lägg bitar av varmrökt lax i en skål och blanda med en gaffel färskost, hackad kapris och senap. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en plastburk med lock. Förvaras kylt. Vid serveringen lägg salladsblad, en klick laxrilette, tomatskivor och gurka i de delade bröden.
 
Dubbelmacka med omelett och kalkon
 
4 portioner:
4 Tranbärsvikare, Polarbröd
salladsblad
8 skivor rökt kalkonbröst
 
Omelett:
6 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
2 msk matfett
 
Servera med:
gul och röd paprika
 
Gör så här:
Omelett: Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar i en bunke med en gaffel, så att äggulorna knäcks. Värm en stek-panna med matfett så det slutar att fräsa. Häll ner omelettsmeten och rör försiktigt i smeten här och där med en träspatel, så att den stelnar.
Sänk värmen på plattan. När ytan på omeletten har stelnat är den klar. Vänd upp omeletten på smörpapper och låt den kallna.Skär den i fyra avlånga bitar och lägg i en plastlåda med lock. Förvaras kallt.
Vid serveringen läggs salladsblad, 2 skivor kalkonbröst och en bit omelett på halva brödet. Vik ihop till en dubbelmacka och servera med bitar av paprika.
 
Dessa mackor låter ju så smarriga! :) Måste testas!
 
//Sandra

Mumsiga mackor som mä...

0 Läs mer >>
Hej hopp!
I helgen har jag bara tagit det lugnt och ätit massa gott :) Det har varit precis som det ska vara med andra ord. Har ägnat lite tid åt en av mina noveller så den är i princip klar, lite småfix kvar här och där. Det är ganska svårt för mig att bli nöjd med mina texter, känns konstant som att det fattas någonting som gör det där lilla extra. Det som gör att mina noveller står ut bland de andra. Men jag måste hoppas på att det kommer, och att jag en dag kommer skriva den där perfekta novellen som jag kommer kunna se på och vara stolt över! :) Den som väntar på något gott...

Lite senare idag ska jag och mamma åka upp till Bollnäs och handla. Bland annat ska det inhandlas massor av smått och gott till hennes kalas på onsdag då min kära mamma fyller år! Wihooo :)

Denna vecka är min sista innan jag börjar sommarjobba igen, och den blir ganska så tajt med allt jag vill hinna med. Dagarna går så otroligt fort och jag vet att jag inte kommer hinna med ens hälften av det jag vill göra. Men det är som det är. Skulle gärna velat åkt upp till Gryttjen till pappas sommarstuga, men vi får se om det hinns med. :)

Men nu ska jag göra mig i ordning tills jag och mamma ska åka och handla, hjälpa mamma och dammsuga huset lite samt skriva novell! Kanske skriver jag ett till inlägg senare ikväll och tipsar om goda mackor som mättar som man kan ta med på sommarens alla utflykter eller picknickar :) Vi får se!

Ha en bra måndag!


//Sandra

Dagarna sveper förbi

0 Läs mer >>
Hemma igen på landet efter en tur till Bollnäs. Filmen igår var jättebra, as always när det kommer till transformers! Älskar dem filmerna :) Sedan var det ju första gången jag såg i 3D, ganska så häftigt må jag säga. Vissa filmsnuttar var ju bara för läckert gjorda.

Och idag mötte jag upp syster och hennes familj på Orbaden i Vallsta och spenderade mestadels dagen där. Var väldigt länge sedan jag var där och det är så mysigt. Känns lite lyxigt också och man får lite känsla av att vara utomlands med den långa mjuka sandstranden som löper över hela badet. Både jag och syster ville åka dit i sommar och idag så gjorde vi det! En till sak man kan bocka av denna sommar! ;)

Nu blir det att chilla lite och eventuellt ta en kvällspromenad och kolla ikapp lite serier. Ha en jättefin helg alla!

//Sandra

Orbaden, check!

0 Läs mer >>
Idag bär det av till Bollnäs lite senare för att gå på bio. Det är nämligen en av mina favorit filmserier Transformers som kommit med en ny film. Premiär i Sverige idag! :) Ska dit med pappa och jag förväntar mig en actionfylld upplevelse då jag för första gången ska se med 3D. Längtar!

Men först blir det att ladda upp lite med en promenad med syster nu, eventuellt tar vi oss ned till badstranden och badar efter det. Sedan får vi se vad som hittas på!

Igår slingade jag även håret, det var nästan outhärdligt att sitta med en hätta i denna värme, men det var jätteskönt att ljusa upp håret lite grann nu när det är sommar :)

Nej, ha nu en lika bra dag alla som jag ska ha! :)


 
//Sandra

Transformers premiär!

0 Läs mer >>
Oj vilken härlig dag jag haft! Dagen har spenderats ute med båt på sjön med nära och kära. Det var ungefär 23 grader i vattnet så då var man ju bara tvungen att doppa sig. Så skönt när man väl kom i vattnet ;).
Sedan har vi fikat och jag har läst en novell i en tidning för att få lite inspiration till min egna novell som jag håller på och skriver.

Vi fick också en hel badstrand för oss själva. Där var vi nog ett bra tag och badade lite till samt åt lunch. Kom hem för ett tag sedan och nu är man så där lagom trött och nu vankas bara lite slappa timmar innan vi grillar kött till kvällen. En perfekt sommardag har jag haft helt enkelt! :) Hoppas ni har det lika skönt själva!

Nej nu ska jag skriva lite till på min novell och sedan umgås med de andra :)

Ha en fortsatt trevlig dag alla.

//Sandra

Årets första dopp avk...

Matbloggstoppen