Nötbröd med tranbär
Hej alla.
Snart ska jag faktiskt gå och sova! Blir så trött då jag kliver upp halv sex på morgonen och är hemma igen halv sex på kvällen när jag arbetar. Så det blir långa dagar. Därför får träningen nerprioriteras lite grann. Men försöker gå på någon promenad varje dag i alla fall. Känns så skönt när man väl orkar och kommer ut. Men det är ju det första steget att bara pallra sig iväg på promenad som kan vara riktigt svårt ibland ;)
Nu till en helt annan sak, hittade ett recept på ett matbröd för ett tag sedan och oj vad gott jag tycker det låter! För inte tala om att det också ser riktigt smaskigt ut. Har inte prövat detta recept men jag ska göra det någon dag :) Har någon av er kanske gjort något liknande eller ätit detta någon gång så berätta gärna vad ni tyckte om det :)
Här kommer i alla fall receptet:
Nötbröd med tranbär

1 bröd
2 dl dinkelflingor
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
1 dl torkade tranbär
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
3 msk flytande honung
Ugn: 200°
Gör så här:
Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
Låt brödet vila en stund i formen.
Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.
Man kan ju alltid byta ut eller utelämna vissa ingredienser om man inte tycker om eller inte tål det :) Men som sagt, detta bara måste prövas tror jag!
//Sandra