Kokospanerad Torsk

Hej på er alla!

Hoppas ni hade en lika mysig midsommar igår som jag hade! Min dag bestod av god mat, gott sällskap och många skratt :) Precis som jag ville ha det!

Idag har jag inga särskilda planer, ute blåser det riktigt kallt och man har ingen lust att vara ute alls. Blir nog till att spendera dagen inomhus med lite filmmys kanske. Vi får se :)

Ville passa på att dela med mig av ett super gott recept som jag hittade i en tidning för några veckor sedan. Nämligen kokospanerad torsk. Mums säger jag! Verkligen jättegott och jag råder er om ni aldrig förut ätit detta att göra det ;)

Kokospanerad Torsk
 
 
2 portioner:
1/2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 ägg
250 g vit fiskfilé, fryst och tinad går bra
salt
1 msk smör eller margarin
1 dl sweet chilisås
1 dl turkisk yoghurt

Servera eventuellt med:
Ris
Lime
Sallad

Gör så här:

Häll upp mjöl på en tallrik, kokos på en och vispa upp ägget i en skål. Skär fisken i bitar och torka av på hushållspapper.

Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Salta och stek i smör i stekpanna ca 3 minuter per sida tills den fått fin färg.

Blanda sweet chilisås och yoghurt och servera till fisken tillsammans med ris, limeklyftor och sallad.


Som sagt, väldigt gott och detta recept kommer användas flitigt utav mig :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

//Sandra

 

Kommentera här:

Matbloggstoppen