Fläskfilé - smaskens

Hittade det här receptet idag på marinerad fläskfilé och jag måste nog bara pröva det då det ser super smaskigt ut! :)
 
Marinerad Fläskfilé
 
4–6 portioner
2 fläskfiléer ca 500 g
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
 
Marinad:
1/2 dl olivolja
1 citron, strimlat skal och pressad saft
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 röd spansk chilipeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk stött vitpeppar
 
Gratinering:
12 marinerade soltorkade tomater
200 g fetaost
125 g riven mozzarella
 
Garnera med:
färsk rosmarin
 
Servera med: kokt potatis och sallad
 
Ugn:175º/225º
 
Gör så här:
Putsa filéerna. Salta, peppra och dela dem på mitten. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga i ugnen på 175º tills temperaturen är 65º, ca 25 minuter. Låt svalna.
 
Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnsfast serveringsfat.
 
Marinad: Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet. Täck fatet med plastfolie och låt köttet marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten.
 
Blanda hackade soltorkade tomater, smulad fetaost och riven mozzarella och fördela över köttet. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med rosmarin och servera med kokt potatis och sallad.
 
Smaklig måltid! :)
 
//Sandra

Kommentera här:

Matbloggstoppen